More than sensors+automation
Sökning

Historik

1948

Moritz Juchheim
Moritz Kurt Juchheim bildar företaget M. K. JUCHHEIM i Fulda – mer känt som JUMO (efter grundarens namn) – och börjar tillverka glastermometrar och glaskontakttermometrar.
Han föddes den 4 juli 1910 i Ilmenau i Thüringen, där hans far redan tillverkade termometrar.
Redan från början hade han filosofin att tillverka precisionsinstrument av hög kvalitet och att även tillhandahålla bästa tänkbara service.
 

1950 - 1959

Produktsortimentet expanderas successivt för att innefatta visartermometrar och elektromekaniska termostater. Ett nationellt försäljningsnätverk byggs upp.

1960 - 1969

Tillverkning av elektrisk mät-, styr- och registreringsutrustning samt temperaturgivare. Filialer bildas i Tyskland och dotterbolag utomlands.

1970 - 1979

Expansionen fortsätter med både kontinuerlig och ny utveckling av elektroniska temperaturstyrenheter, registrerings- och programmeringsenheter samt sändare.

1980 - 1989

Tunnfilmsteknik för platinagivare införs. Tillverkningen expanderas för att även omfatta mät- och styrinstrument för bedömning av kemiska parametrar.

1985

Bernhard Juchheim
Dipl.-Ing. Bernhard Juchheim tar över ledningen av M. K. JUCHHEIM GmbH & Co. efter att hans äldsta bror Peter avlider.
Bernhard, Moritz Kurt Juchheims yngsta son, föddes 24 december 1949.
 

1990

Dynamisk tillväxt genom utveckling av högteknologisk utrustning, processtyrsystem, smarta sändare, bussteknik, uppdaterad visualisering av programvara med mera.

1996

Moritz Kurt Juchheim avlider i Fulda den 2 november 1996. Han spelade en aktiv roll i företagsledningen fram till sin död.

2002

CH_building
En ny försäljnings- och tillverkningsanläggning för temperaturgivarprodukter – med en total yta på 4680 m² – invigs i Eisweiher industripark den 3 augusti 2002.
 

2003

Varumärket JUMO har uppnått ett gott internationellt renommé inom styr-, instrumenterings- och automatiseringsteknik. Därför beslutas det att det formella företagsnamnet i Tyskland ska anpassas efter det internationella namnet. I juni ändras namnet M. K. JUCHHEIM GmbH & Co till JUMO GmbH & Co. KG.

career2
Dipl.-Kfm. Michael Juchheim utses till managing partner tillsammans med sin far Bernhard Juchheim.
 

2005

Ett nytt logistikcenter startas med lager för färdiga varor, orderplockning och packning. Automatisk lagerteknik, ett streckkodsstyrt hanteringssystem samt en nyinstallerad leveransramp – allt för att garantera snabb och pålitlig leverans.
Säkerhet skapar tillit. Ett nytt IT-center med hög tillgänglighet skapas för att trygga alla DP-kontrollerade processflöden.
Marknadssläpp av innovativa produkter med certifierad funktionell tillförlitlighet för att minimera process- och användarriskerna.
 

2006

USA_building
Det amerikanska dotterbolaget JUMO Process Control Inc. inviger det nya huvudkontoret i Canastota Business Park. Den nya byggnaden erbjuder extra utrymme för en egen givartillverkning på JUMO:s dotterbolag i USA.

CH_building
Strax efter detta investerar JUMO i en ny byggnad i Stäfa i Schweiz som nu förenar administration och tillverkning i en enda anläggning.
 

2007

straßenschild
Gatan som går till JUMO döps om till Moritz-Juchheim-Straße till minne av företagets grundare Moritz Kurt Juchheim.
Den införda radiotekniken ger kunderna helt nya tillämpningar inom mätningsregistrering.
Den trådlösa temperaturmätningen möjliggör även tillämpningar i svårtillgängliga områden. Dyra specialkablar behövs inte längre.