Sensilo – Das neue JUMO-Werk im Technologiepark Fulda West
Sensilo anläggning

Framtidens fabrik

Till en kostnad av 48 miljoner euro är den nya byggnaden i Fulda West Technology Park den största investeringen i JUMO:s historia. Därmed sätter den framgångsrikt kursen för framtiden. Omkring 13 000 m² tillverkningsyta kommer att finnas tillgängliga i framtiden för produktion av temperatur- och tryckgivare. I den nya anläggningen blåser en vind av förändring när det gäller innovation, digitalisering och hållbarhet. Ta en titt bakom kulisserna på detta spännande byggprojekt med oss!

Fönstret mot byggarbetsplatsen

Bilderna från vår byggarbetsplats uppdateras dagligen och återspeglar den senaste utvecklingen för Fulda West Technology Park

Sensilo

23.04.2024

Byggprocessen går framåt på några sekunder

Videon visar den imponerande förvandlingen från det första spadtaget till det planerade färdigställandet. På nolltid vaknar byggarbetsplatsen till liv och byggnaden tar form. Börja tidsresan nu!

Baustellentagebuch

4/2023 Spatenstich
6/2023 Abschluss der Betonwände (Bauabschnitt 1), Abschluss Bodenplatte (BA2), Abschluss Tiefbau und Bodenverbesserung (BA3), Einbringung von Betonpfählen ins Erdreich, Betonierung der Wände des Sprinklertanks
7/2023 Verlegung der Kellerdecken (BA1), Bau der Wände (BA2), Abschluss Bodenplatte (BA3), Abschluss Erdarbeiten (Parkplatz)
10/2023 Beginn Fassadenarbeit, Beginn Einbau der Holzkonstruktion, Beginn TGA-Installation im Keller
11/2023 Beginn Trapezblech, Beginn Dachabdichtung, Richtfest
12/2023 Beginn Einbau Sprinklerleitung, Fertigstellung Holzkonstruktion
01/2024 Fertigstellung Trapezblech

Minimalt CO2-avtryck

De aktuella planerna innebär att fossila bränslen i framtiden helt ska elimineras. En geotermisk anläggning ska användas för uppvärmning. Detta kommer att täcka den högsta belastningen medan den lägsta belastningen kommer att täckas helt av värmeåtervinning från produktionsprocesserna. En motsvarande ansökan för den geotermiska anläggningen är för närvarande fortfarande under granskning.

Elbehovet för produktionsanläggningarna kommer till stor del att täckas av företagets egen el. Kyl- och ventilationssystemen i den nya anläggningen kommer huvudsakligen att drivas med egenproducerad el från ett fotovoltaiskt solcellssystem. På det hela taget är alla energirelaterade processer inriktade på att minska CO2-avtrycket till ett minimum och utnyttja den tillgängliga energin fullt ut.

Bildgalleri

Siffror - Data - Fakta

  • Användning: produktionshall med renrum, logistikhall, administration i produktionslokalerna
  • Konstruktion: ramkonstruktion av järnbetong med takkonstruktion av trä
  • Våningar: 3
  • Byggnadens mått: ca 135,74 × 63,78 m


Har ni några frågor?


Michael Brosig
Michael Brosig +49 661 6003 2788 Michael.Brosig@JUMO.net +49 661 6003 2788