Temperaturövervakning

Temperaturövervakning

Enzymerna som bildats under mältningen omvandlar stärkelsen från kornet till socker i mäsken. Eftersom enzymerna är mycket känsliga för temperatur är det viktigt att ha ett tillförlitligt temperaturövervakningssystem med snabb reaktionstid.

Utmaning

Enzymer är extremt känsliga för temperatur
Processdata
Pre-mäsktemperatur 30 till 35 °C
Mäsktemperatur mellan 45 och 78 ° C

Rekommenderad lösning för temperaturövervakning

Optimal temperaturreglering under mäskning

Vår lösning för temperaturövervakning

De viktigaste parametrarna vid mäskning (temperatur och tid) styrs optimalt av JUMO DICON-touch och loggas tillförlitligt med JUMO LOGOSCREEN 600. För temperaturmätning används till exempel en inskruvnings RTD-temperaturgivare med kopplingshuvud och avsmalnande sondspets eftersom det skyddar de temperaturkänsliga enzymerna på grund av dess snabbare responstid.

Er kontaktperson


Branschchef inom mat och dryck

Sales Sweden +46 42 38 62 77 +46 42 38 62 77