Varning

Varning

Ogiltig konfiguration hittades. Kontakta administratören.

 
Varning

Varning

Ogiltig konfiguration hittades. Kontakta administratören.

 

Växthus i Holland

Det perfekta odlingsförhållandet

I Nederländerna finns för närvarande cirka 9000 specialiserade företag inom växthusodling som är aktiva med totalt 10 000 ha växthus. I dessa växthus odlas olika typer av grönsaker, blommor och växter under perfekta förhållanden. Detta gör det möjligt att uppskatta mer exakt och snabbare hur mycket av vilken gröda som kommer att bli fullvuxen när. En ytterligare fördel med att använda växthusodling är att en produkt kan odlas året runt och är tillgänglig för oss som konsument året runt. År 2020 kommer växthusodlingen i Nederländerna att svara för ett exportvärde på 14 miljarder euro i frukt och grönsaker, enligt Wageningen Economic Research (WeCR) och CBS.

Växthus i Holland

Växthus i Holland

Rent ytvatten

Rent ytvatten

Pålitlig och ren

Mätning ger kunskap

Temperatur, luftfuktighet, pH/ledningsförmåga, CO2 och ljusintensitet påverkar alla tillväxtklimatet i växthuset. Noggrann mätning och kontroll av dessa uppmätta värden är därför mycket viktigt. JUMO erbjuder ett brett utbud av sensorer för mätning av temperatur, luftfuktighet, pH/konduktivitet och CO2 där du kan välja mellan trådbundna, trådlösa, analoga och digitala versioner. Förutom insikt i uppmätta värden spelar lagar och förordningar en viktig roll i trädgårdsodlingen. Till exempel inom ytvattenföroreningar. För att förhindra detta inleddes i slutet av 2018 nya lagar och förordningar om drivsprutning i växthusodling. Drift är utsläpp av små droppar av växtskyddsmedel i miljön. Sedan den 1 januari 2020 har genomförandet av policyn börjat och många trädgårdsmästare tvingas använda munstycken som minskar drift med minst 75%. Tryckregistrering är mycket viktigt i detta avseende. Trycksensorer från JUMO har använts i många år inom växthusodling för att säkerställa en pålitlig och ren produktionsprocess.

kraftvärmesystem (CHP)

Kraftvärmesystem (CHP)

Pålitlig uppvärmning

med smart mätteknik

För att leverera värme, el och koldioxid på ett miljövänligt sätt kan ett så kallat kraftvärmesystem vara ett viktigt produktionsverktyg för växthusodling. När allt kommer omkring, förutom vatten och ljus, behöver en växt värme för att växa. En kraftvärmeinstallation är den kombinerade produktionen av värme och el i en process. Under elproduktionen används en viss procentandel energi och resten släpps ut som värme. Genom att implementera ett kraftvärmesystem kan denna värme samlas upp och användas som ett värmesystem i växthuset. Det finns många möjligheter att göra en befintlig installation mer lönsam. Detta kan göras genom att kombinera det med värmepumpar, ORC eller lågtemperatur utsugssystem. På grund av komplexiteten i sådana installationer är det viktigt att alla komponenter är ordentligt samordnade. JUMO´s mät- och reglerteknik säkerställer att alla komponenter fungerar korrekt inom rätt temperaturområde. På detta sätt kan man dra nytta av fördelarna med det värmesystem du väljer i växthus.

Exempel på processrepresentation med IoT-plattform från JUMO

Exempel på processrepresentation med IoT-plattform från JUMO

Maximal växthusinsikt

IoT-plattform för JUMO

Som trädgårdsmästare är du medveten om vikten av maximal insikt i dina processdata. Med rätt data kan du optimalt styra och justera odlings- och tillväxtprocessen i ditt växthus. För att stödja detta erbjuder JUMO ett brett utbud av avläsningsenheter för tydlig visning av temperatur, luftfuktighet och CO2-innehåll. Förutom enskilda enheter erbjuder JUMO kompletta PLC-styrsystem. Den stora fördelen med sådana system är den höga graden av designfrihet. Det nya JUMO variTRON-automatiseringssystemet är just ett sådant system. För att illustrera erbjuder JUMO variTRON dig fullständig designfrihet från kontrollnivån och uppåt och möjligheten till kundspecifik drift och visualisering via CODESYS. Eftersom JUMO variTRON är ansluten till molnet kan du se status för din produktionsprocess i realtid när som helst och var som helst. Intresserad av att få maximal insikt i ditt växthus? Vänligen kontakta oss.

Produkter

Systemexempel JUMO digiLine-teknik Digital vattenbehandling Systemexempel för mätning, kontroll och analys inom växthusodling
  • Smart teknik för konduktivitet och koncentrationsmätning
  • JUMO AQUIS touch display
  • Anslutning möjlig till JUMO´s automationssystem
Förslag på system JUMO digiLine-teknik
Trycksensorer
Tryckmätning från JUMO
Tryckmätning i växthus med manometrar och tryckgivare från JUMO
  • För tryckmätning i bevattningssystem
  • För användning vid maskin- och anläggningskonstruktion
  • Hög kvalitet och exakt
Tryckmätning Tryckteknik
JUMO Cloud
Molnlösningar
JUMO IoT lösingar
  • För processvisualisering, registrering och datalagring
  • Global synlighet med vanliga webbläsare
  • Larmhantering och hög datasäkerhet
Molnlösningar JUMO IoT

Lightbulb logo

Färskt matarvatten för tulpanodling 2.0

KaRo and Boon en Breg


Helautomatisk kontrollerad desinfektion och gödning

Hos Boon och Breg i Andijk är nästan hela processen automatiserad. Den helautomatiserade vattenförsörjningen som återvinner 99 procent av vattnet är detta en viktig del.För KaRo Tuinbouwtechnieken som utvecklat systemet tillsammans med JUMO´s styrsystem är man nu nyfiken på vad mer systemet kan göra. Från utsidan ser det ut som ett vanligt växthus men inuti är en 2.0 anläggning för Boon och Breg i Andijk. Tulpanlökarna rör sig med helautomatik genom ett växthus under tiden som de växer. Endast vid ett tillfälle behöver man vara närvarande för att placera tulpanlökarna i en plastlåda i början. Tre veckor senare förpackas tulpanerna och är färdiga för försäljning över hela världen.


Lightbulb logo

Från utsidan ser det ut som ett helt vanligt växthus

KaRo and Boon en Breg


Tulpanodling 2.0

Förra året började vi bygga en vattenreningsanläggning där vi återanvänder 99 procent av vattnet, säger Arjan Rood, ägare av KaRo Horticultural Techniques som utvecklade anläggningen speciellt för Boon och Bregs toppmoderna anläggning. 'Varje gång måste vattnet vi återanvänder vara färskt igen och det måste innehålla rätt gödningsmedel som tulpanerna kan växa i.' KaRo använder ett komplett JUMO-paket med sensorer och mTRON T-styrsystemet för att styra sitt vattenreningsverk. Detta PLC-styrsystem har en modulär design och kan bearbeta de uppmätta värdena för flera sensorer och övervaka gränsvärdena. O/I-modulerna säkerställer hög mätnoggrannhet och styrkvalitet. 'Ett sådant centralt kontrollsystem är mycket viktigt för oss. Varje timme pumpar vi 80 kubikmeter vatten med noggrant uppmätt koncentration av klor och gödselmedel för att hålla tulpantillväxten igång. Dosen är mycket exakt '', betonar Rood. JUMO mTRON T styr dosen, som är inriktad på vattenkvaliteten, såsom tillsats av syre och aktivt klor.


Lightbulb logo

Helt automatiserad

KaRo and Boon en Breg


PLC reglering

Utöver doseringen, som syftar till vattenkvalitet, läggs också åtta olika gödningsmedel till matningsvattnet. Även detta görs helt automatiskt med PLC -styrsystemet. Beroende på den tre veckors blomningsfasen doseras gödselmedlen i olika kombinationer. Med hjälp av sensorer tar PLC hand om pH -korrigeringen, helt automatiskt. "Denna vattenreningsprocess är nu helt automatiserad och vi är tacksamma att vi kunde få hjälp, i det här fallet av JUMO", säger Rood. "Vi behöver inte längre ta hand om detta och kan helt fokusera på att optimera gränsvärdena och se till att tulpanerna blommar ordentligt." Under de senaste månaderna har KaRO fortsatt att arbeta intensivt med denna optimering. I oktober startade en ny period som löper fram till december. Till jul ska tulpanerna vara tillgängliga i överflöd i butikerna igen. "Nu måste vår vattenreningsprocess verkligen upp till bevis för första gången", säger Rood. "Processövervakningens noggrannhet kommer nu att testas. Med sensorerna och den automatiska processtyrningen från JUMO har vi ett kvalitativt och mycket tillförlitligt system. Med den nya vattenreningen kommer Boon och Breg att kunna leverera ett mer jämnt och sofistikerat tillvägagångssätt för en hel säsong med tulpaner som kommer att blomma i vardagsrummen vid exakt rätt tidpunkt. "


Jag är intresserad av mer information

Dies ist ein Pflichtfeld.
Detta är ett obligatoriskt fält. Ange ett förnamn.
Detta är ett obligatoriskt fält. Ange ett efternamn.
Detta är ett obligatoriskt fält. Vänligen ange ditt företagsnamn.
Detta är ett obligatoriskt fält. Vänligen ange en gata.
Detta är ett obligatoriskt fält. Ange ett postnummer.
Detta är ett obligatoriskt fält. Ange en plats.
Vänligen välj ett alternativ.
Detta är ett obligatoriskt fält. Ange en e-postadress.

Med din förfrågan ger du oss en uppgift som vi vill uppfylla till din tillfredsställelse. Uppgifterna som samlas in i detta sammanhang sparas. För att behandla din begäran på ett tillfredsställande sätt är det nödvändigt att fylla i alla befintliga fält (endast fälten markerade med * är obligatoriska). Vi använder dina data för att behandla din begäran som en del av affärsprocessen. Det finns inget personligt utnyttjande. I synnerhet vidarebefordrar vi ingen information till tredje part. Vi reserverar oss för den statistiska analysen av anonymiserade dataregister.