En investering på 800.000 euro skapar nya förutsättningar för framtiden

Nytt lasersvetsystem till JUMO metallteknik

JUMO GmbH & Co. KG bedriver tillverkning i Fulda sedan över 60 år tillbaka och har i allt högre grad utvecklats från en intern leverantör till en tjänsteleverantör för externa kunder från många olika branscher. Genom förvärvet av ett toppmodernt lasersvetsystem från Trumpf är utrustningen nu i den absoluta teknikens framkant.

Nedladdningar

Pressbild
(JPG, 4.98mB)
Visitkort
( VCF, 246B)

Moderna laserstrålesvetsar är högprecisionssystem som garanterar en jämn kvalitet. Den portabla 5-axliga lasermaskinen TruLaser Cell 3000, som nu används hos JUMO, möjliggör två- och tredimensionella svetsnings- och skärningsprocesser med hög precision. De möjliga tillämpningarna sträcker sig från prototyper till produktion av stora serier med omfattande automatisering. Ett fokus är laserbearbetning av små och medelstora komponenter.

Förutom svetsning kan maskinen även utföra 2D-laserskärning med en noggrannhet på flera hundradelar och 3D-laserskärning. Detta gör det möjligt att bearbeta komponenter och rör i 3D. På grund av den mycket fina skarven är svetsning i tunnplåtsområdet inget problem. Förutom noggrannheten är arbetshastigheten ytterligare en av de framstående egenskaperna hos det nya lasersvetsystemet.

"Med det nya lasersvetsningssystemet kan vi uppfylla kundernas ökande krav och samtidigt öppna nya försäljningsmöjligheter", förklarar Frank Baier, produktchef hos JUMO Metal Technology.

I produktionsområdet för metallteknik tillverkar cirka 70 anställda flera tusen plåtdelar varje dag, antingen för externa kunders räkning eller för intern användning i företagets enheter. Produkterna säkerställer säkra processer i bland annat medicinska och optiska apparater, inom elindustrin, livsmedelsindustrin och kemiska anläggningar. Den mångåriga kundbasen omfattar även välkända företag inom medicinteknik, lås- och beslagindustrin, teknik för nivåmätning samt för hydrauliska system.

Har ni fortfarande frågor?


Chef för pressavdelningen

Michael Brosig +49 661 6003 2788 Michael.Brosig@JUMO.net +49 661 6003 2788