JUMO vinner det tyska priset för förvaltning av idéer 2022.

Förbättrad kapacitet och kostnadsbesparingar

Det tyska priset "German Ideas Management Award" uppmärksammar företag och enskilda personer som föregår med gott exempel i arbetet med idéhantering. Den rikstäckande tävlingen betraktas som den högsta utmärkelsen inom idéhantering i Tyskland och delas ut av en oberoende jury bestående av experter från vetenskap och praktik. JUMO:s idéhanteringsteam vann ytterligare ett pris i årets prestigefyllda tävling, efter att företaget redan 2021 var framgångsrikt.

Downloads zur Pressemeldung

Pressetext (Deutsch)
(DOCX, 1346.5kB)
Pressetext (Englisch)
(DOCX, 1344.3kB)
Pressefoto
(JPG, 4.98mB)

År 2022 gick tredjeplatsen i kategorin "Bästa idé inom administration och service" till Martin Jordan. Han hade analyserat användningen av två befintliga kartongklippmaskiner i JUMO:s logistikcenter och förenklat specifikt arbetsintensiva konstruktioner. Resultatet blev att en av de två maskinerna blev överflödig, och lagringsutrymmet och tillhörande förvaringsutrymme kan användas på annat håll. Optimeringen av skärningsprocessen har också avsevärt minskat inställningstiderna. Juryn för Ideas Management Award var särskilt imponerad av effektiviteten och lönsamheten i samband med denna åtgärd.

Vid prisceremonin betonade JUMO:s verkställande direktör Dimitrios Charisiadis den viktiga roll som idéförvaltningen spelar inom JUMO: "Medarbetarna är våra bästa idégivare. Ingen vet så väl som de vad som kan förbättras på deras arbetsplatser".

Monika Thom, chef för JUMO:s idéhantering, tillägger: " Den sammanlagda summan av flera hundra förslag från de anställda som lämnas in varje år resulterar regelbundet i potentiella besparingar på ett klart sexsiffrigt belopp. "

Har du fortfarande frågor?


Chef för pressavdelningen

Michael Brosig +49 661 6003 2788 Michael.Brosig@JUMO.net +49 661 6003 2788