JUMO flowTRANS MAG H20 mäter konduktiva medier med hög precision

Ny elektromagnetisk flödesmätare för konduktiva vätskor

Den kan användas flexibelt i en mängd olika processer. Utöver flödesmätningen mäts också temperaturen. En modern HMI möjliggör konfiguration via Bluetooth och JUMO smartCONNECT-appen. SPE-gränssnittet (Single Pair Ethernet) med PoDL (Modbus TCP, JUMO Cloud connector) möjliggör förenklad JUMO Cloud-anslutning och en konsekvent IP-kommunikation från fältet till automationsnivån.

Downloads zur Pressemeldung

Pressetext (Deutsch)
(DOCX, 228.5kB)
Pressetext (Englisch)
(DOCX, 380.3kB)
Pressefoto
(TIF, 17.16mB)

Flöde är en av standardmätvärdena inom många olika branscher. Som ett resultat kan man implementera flera processer beroende på det tillämpade mätmediet, den önskade noggrannheten och processförhållandena. JUMO erbjuder sedan tidigare produkter för flödesmätning som fungerar via differentialtryck, kalorimetrisk mätmetod eller magnetisk-induktiv mätprincip. Den nya enheten använder den magnetisk-induktiva mätprincipen och sticker ut med sin höga grad av noggrannhet.

Precisionen är +/- 0,5 % av det uppmätta värdet. Ytterligare en temperatursensor är redan integrerad. Tack vare metallhöljet och en Tri-Clamp processanslutning i nominella bredder från DN 06 till DN 25 kan den användas särskilt väl i livsmedelsrelaterade områden tillsammans med andra industrier där det finns en G-utvändig gänga tillgänglig. De nominella trycken kan vara upp till PN 16 och medeltemperaturen upp till 90 °C så att den även kan rengöras med CIP. Skyddsklasserna IP65 / IP67 / IP69 gör enheten till en flexibel partner för en mängd olika processer.

Instrumentets HMI består av en TFT-display där 2 processvärden inklusive status- och infomeddelanden visas. Enheten konfigureras lokalt via Bluetooth-gränssnittet och JUMO smartCONNECT-appen. SPE med PoDL-gränssnitt använder Modbus TCP-protokollet, vilket möjliggör en kontinuerlig IP-kommunikation från sensorn till automationssystemet. En integrerad JUMO Cloud-kontakt förenklar anslutningen till JUMO Cloud. En annan variant finns med ett IO-Link-gränssnitt, som, tillsammans med JUMO flowTRANS US W02, också tillåter andra ingångar och utgångar.

Applikationsmöjligheterna är olika: JUMO flowTRANS MAG H20 kan till exempel användas inom livsmedelsindustrin och i extra kretsar i andra industrier. På så sätt sträcker sig applikationsområdet från små och medelstora doseringsstationer till tillhörande anläggningar och pumpkonstruktion.

Har ni några frågor?


Presschef

Michael Klose +49 661 6003-2346 +49 661 6003-2346