JUMO variTRON 500 touch är en intelligent PLC som kan användas i många branscher

JUMO variTRON 500 touch PLC - tillförlitlig och snabb processvisualisering

JUMO variTRON 500 touch ger användaren en smart lösning för enkla automationstillämpningar. Den kan användas i en mängd olika branscher.

Nedladdningar

Pressfoto
(TIF, 15.01mB)
Visitkort
( VCF, 246B)

Dessa inkluderar anläggningsteknik, maskinteknik, mätning, kontroll, automation, industriell ugnskonstruktion, livsmedelsindustri, farmaceutisk / medicinsk / bioteknik, energi- och vattenförsörjning samt vatten- och miljöteknik.

Det är den första JUMO-enheten med en kapacitiv touchscreen. Den centrala processorenheten och displayen är inbyggd i en enhet. JUMO erbjuder nu en hel PLC-familj. Produkten är tillgänglig i storlekarna 7" och 10,1" samt med skyddsklass IP65 och IP69K (utmärkt robusthet).

"Vi arbetar med marknadsstandarder som CODESYS V3.5 och Node-RED som utvecklingsmiljöer", förklarar produktchef Michael Wiener. CODESYS är det centrala elementet i PLC:n.

JUMO variTRON 500 touch möjliggör tydliga process- och anläggningsvisualiseringar samt användargränssnitt. Tack vare stöd för många fältbussystem (t.ex. PROFINET IO controller och EtherCAT master) och moderna kommunikationsprotokoll som OPC UA erbjuds fullständig anslutning till system och komponenter. JUMO variTRON 500 touch är ett exempel på tillförlitlig reglerteknik med oberoende PID-regulatorer, inklusive autotuning-funktion.

JUMO variTRON 500 är baserad på en kraftfull CPU med en 800 MHz fyrkärnig processor. Programvaran har en modulär struktur baserad på en Linux-plattform och använder CODESYS V3.5-programmeringsmiljön SP17 för att skapa PLC-program. En annan speciell funktion är en kundspecifik konfigurations- och processdataeditor. Dessutom kan individuella applikationer skapas med hjälp av den moderna programmeringsmiljön Node-RED.

Den centrala processorenheten har 2 USB-värdportar, 3 Ethernet-gränssnitt och 1 RS485-port som anslutningsalternativ. Upp till 32 trådlösa JUMO Wtrans-sensorer kan anslutas via en trådlös gateway för olika ändamål, inklusive mätning av temperatur eller tryck.

Den intuitiva utvärderingen och visualiseringen av upp till 240 loggade processdataenheter från JUMO variTRON 500 touch automationssystem är möjlig med den webbläsarbaserade programvarulösningen JUMO smartWARE Evaluation. Individuella instrumentpaneler möjliggör riktad och snabb åtkomst till inspelade processdata. Manipulationsdetektering baserat på digitala certifikat säkerställer en hög grad av datasäkerhet.

Haben Sie noch Fragen?


Presschef

Michael Klose +49 661 6003-2346 +49 661 6003-2346