Framgångshistoria: Plastproduktion

Den kontrollerade glödgningen av plastdelar

Modern plast är verkligen högteknologiska produkter som ersätter traditionella material på flera och fler områden. De har spelat en nyckelroll inom bilsektorn i årtionden, där de utsätts för särskilt extrema laster. Ros GmbH & Co. KG från Coburg, Tyskland specialiserar sig på tillverkning av termoplast och duroplastdelar till denna bransch.

Ingenieur vor Industrieanlage

Uppgift

För att leva upp till kundernas efterfrågan, måste jämn kvalitet i produktionsprocessen garanteras även för stora mängder. I en ny glödgningsugn gjord av CalDatrac® Industrieofenbau GmbH & Co. KG från Höchheim säkerställs Tyskland denna konsekventa kvalitet med hjälp av Jumo Mtron T-automationssystemet. Utmaningen för den nya anläggningen var att glödga de behandlade härdplaster med hjälp av en jämn och exakt värmebehandling.

Plastdelar från ROS GmbH & Co. KG

Plastdelar från ROS GmbH & Co. KG

ROS GmbH & Co. KG

ROS GmbH & Co. KG

Lösningsmetod

De toleransgränser som kunden tillhandahåller för dessa material är extremt smala. De råa delarna skjuts in i ugnen med en härdningsvagn. Upp till 8 olika satser på 6 härdningsvagnar kan samtidigt placeras i ugnen och bearbetas. På grund av ugnsdesignen uppnås en jämn fördelning av värme inuti ugnen för att producera en temperaturfördelning med en maximal avvikelse på ± 3 K. Det stora utbudet av produkter gjorde det särskilt viktigt att spara och redigera olika glödgningsprogram direkt i systemet . På ROS GmbH & Co. KG lanseras de olika programmen för glödgningsprocessen av användaren med lätthet via multifunktionspanelen 840. Skapandet av program, som innefattar upp till 100 segment, kan också utföras direkt på enheten. Varje glödgningsprocess styrs och registreras av JUMO Mtron T-systemet. Systemets batchrapportering möjliggör kontinuerlig övervakning och utvärdering av de enskilda ugnskomponenterna. En detaljerad utvärdering av de utplacerade temperaturerna och programmen möjliggör slutsatser om kvalitet under påverkan av att olika faktorer ska dras när som helst.

Installation: JUMO mTRON T och JUMO safetyM

Projektets resultat

En speciell egenskap är den 4-kanaliga analoga ingångsmodulen som är utrustad med universella och galvaniskt isolerade analoga ingångar för termoelement, motståndstermometrar och standardsignaler. Detta innebär att en mängd olika mätparametrar som temperatur, tryck och fuktighet kan registreras och digitaliseras exakt med samma hårdvara.