Temperaturövervakning

Temperaturövervakning

För att vörten ska jäsa optimalt måste temperaturen ligga mellan 4 och 10 °C. När värme skapas genom jäsningsprocessen måste jäsningstankarna kylas ner. Detta gör man för att hålla temperaturen inom det optimala området för jästcellerna.

Process data
Pitching temperatur5 till 6°C
Max temperatur 8 till 15°C
Nedkylning 4 till 5°C

Rekommenderad lösning för den perfekta jäsningstemperaturen

Den perfekta jäsningstemperaturen

Vår lösning för temperaturmätning

Kylningen i jäsnings- och lagringstankar kräver exakt temperaturmätning och reglering. Detta för att utjämna värmen som genereras under jäsningen och bibehålla den ”optimala” temperaturen för jästen. Här rekommenderar vi en hygienisk RTD-temperaturgivare i kombination med en JUMO diraTRON processregulator.

Vår lösning för temperaturmätning

Kylningen i jäsnings- och lagringstankar kräver exakt temperaturmätning och reglering. Detta för att utjämna värmen som genereras under jäsningen och bibehålla den ”optimala” temperaturen för jästen. Här rekommenderar vi en hygienisk RTD-temperaturgivare i kombination med en JUMO diraTRON processregulator.

Din kontaktperson


Branschchef inom mat och dryck

Sales Sweden +46 42 38 62 77 +46 42 38 62 77