Mäskning

Vid mäskning behövs exakt temperaturmätning för processen ska bli lyckad. Maltblandningen regleras genom ett förutbestämt temperaturprogram så att stärkelsen i maltet bryts ned till socker. En mycket exakt temperaturreglering möjliggör också ett högt sockerutbyte, vilket medför att man kan påverka ölets fyllighet och alkoholhalt.

Process data
Temperatur förmäsk 30 till 35°C
Mäsktemperatur Mellan 45 och 78°C
pH värde 5.4 till 5.8

Våra produkt rekommendationer för dennaapplikation

Vår lösning för mäskning

Perfekta förhållanden för mäskning

Vid mäskning regleras temperatur och tid, men även pH-värdet övervakas. Alla signalerna kan loggas på ett manipuleringssäkert sätt. Automationssystemet JUMO mTRON T kan också användas som överordnat styrsystem i bryggeriet. Härifrån ser du alltid hela processen och framför allt kan kvaliteten på ölet övervakas.

Din kontaktperson

NO CONTACT PERSON